LIEČEBNÁ KUCHYŇA

Dôležitým ťažiskom ajurvédy je stravovanie – nielen počas kúry. Nesprávne stravovanie je príčinou mnohých ochorení. Naopak čerstvo pripravená, jemne korenená strava prispôsobená Vášmu konštitučnému typu podstatne zlepší úspech Vašej kúry. Lekári vypracujú spolu s  kuchármi Váš osobný jedálniček. Tento je potom prenesený do Vášho liečebného plánu. Ak chcete dosiahnuť 100 %-tné splnenie Vašich cieľov, chutných maškŕt sa nemusíte zrieknuť.

Toto odlišuje ajurvédsku kuchyňu od iných diétnych postupov. Lekár vám vysvetlí zoznam ingrediencií a ich účinok vo Vašom tele, ako aj ich pozitívny vplyv na liečebný proces. Všetky denné chody sa servírujú v presne určenom čase a pripravujú sa denne vždy čerstvé.

Raňajky majú byť ľahké a ľahko stráviteľné. Kuchári využívajú bohatú ponuku čerstvého, zrelého ovocia tropického ostrova Srí Lanky. Na doplnenie k ovociu sa podáva teplá polievka s bylinkami, čerstvo pečené placky (rotis) s palmovým sirupom alebo jemne dusené strukoviny, ktoré sú bohaté na minerály a  proteín.

Obed je pestrofarebným tanierom, tvoreným troškou surovej zeleniny, malým množstvom čerstvo varenej zeleniny na karí a ryže. Chuť na sladké Vám splní dezert.

Večera pozostáva zo zeleninovej polievky, výberu rôznej zeleniny a  niekedy sa podáva aj kúsok ryby. Chuťový zážitok večera zavŕši ľahký dezert. Kuchári sú veľmi kreatívni a presadzujú zásady ajurvédskej kuchyne s veľkou fantáziou.

VIAC INFORMÁCIÍ NA

info@ayurveda-srilanka.sk